söndag 13 maj 2012

Barnvagnsställ

Fotandet sker mest på helgmorgnar under barnvagnspromenader medan Anki ligger hemma och sover ut. Men teleobjektivet är för tungt för att hänga och dingla i kamerahuset så jag klurade ut ett ställ att fästa på barnvagnen.

För att slippa mäta en massa ritade jag av barnvagnens handtag på en bit skräpplywood.




Det var väldigt länge sedan det var något projekt i snickeriet, kul att vara tillbaka! Speciellt som det är full vårflod utanför fönstret!




Kapade av en 70 mm bred remsa plywood och satte liggunderlag på den med dubbelhäftande tejp, lät det sitta i press en stund så det skulle klibba fast ordentligt.




Ritade av kameran, slimmade designen och klurade på var kamerans vilopunkter skulle vara. Ett stopp i botten för telet, med och utan extender, samt ett annat stopp för själva kamerahuset när det sitter kortare glugg monterat.




Efter att ha sticksågat ut plattan rundade jag kanterna med bordmonterad handöverfräs, snabbare än att fila när man faktiskt har en...




Sen monterades stöden med skruv och mer liggunderlag skars till för botten.




Tre "redskapskrokar" skruvade i plattan griper tag om barnvagnens handtag. Egentligen är handtaget för grovt för dem, så det är lite onödigt pyssligt att montera och det ena fästet lossnar när vagnen skakar alltför mycket. Men det funkar tillräckligt bra så jag letar inte bättre krokar. Väldigt smidigt för Anki att rycka bort stället när hon ska ha vagnen och tillräckligt enkelt att montera.




Med Line och kamera på plats.


Inga kommentarer: